Marcel's Green Soap Refill-station bij Albert Heijn

Marcel's Green Soap Refill-station bij Albert Heijn


Mooi nieuws! Marcel's Green Soap en Albert Heijn slaan de handen ineen om plastic afval te verminderen met een nieuw wasmiddel refill-station. Deze innovatie biedt consumenten de mogelijkheid om wasmiddelen van zowel het Albert Heijn-huismerk als Marcel's Green Soap bij te vullen in geselecteerde Albert Heijn-filialen.

Jaarlijks belanden er miljoenen flessen wasmiddel op de afvalhoop. Zonde, want die flessen zijn veel vaker te gebruiken. Daarom bundelen we onze krachten met Albert Heijn om het gebruik van herbruikbare verpakkingen te stimuleren. Hiermee willen we consumenten aanmoedigen om duurzamere keuzes te maken.

 

Hoe werkt het refill-station?

Het refill-station maakt gebruik van refill-zakken met een slimme dop die herkend wordt door het systeem, waardoor klanten hun verpakkingen gemakkelijk en zonder morsen kunnen vullen met het juiste product. Deze dop houdt ook bij hoe vaak de verpakking is gebruikt en hoeveel plastic er al is bespaard, waardoor consumenten bewust worden gemaakt van hun bijdrage aan een schonere planeet.

 

Waarom navullen bij een refill-station?

Allereerst draagt refillen bij aan het verminderen van plastic afval. Door navulzakken te gebruiken die tot wel 15 keer kunnen worden hergebruikt, verminder je als consument niet alleen je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook nog eens op de kosten. Hoe dat werkt? Iedere keer dat je de zak opnieuw laat vullen bij het refill-station, krijg je 25% korting!

Het doel van dit initiatief gaat verder dan alleen plastic besparen. We streven ernaar om consumenten bewust te maken van hun impact op het milieu en willen iedereen aanmoedigen om duurzame keuzes te maken. Dit doen we door hergebruik te stimuleren en consumenten te betrekken bij het verminderen van plastic afval.

 

Waar staan de refill-stations?

Omdat het om een proef gaat beginnen we met 3 refill-stations in de volgende Albert Heijn filialen:

  • AH Amsterdam, Gelderlandplein 47, 1082 KZ
  • AH Eindhoven, Limburglaan 2, 5652 AA
  • AH Den Haag, De Savornin Lohmanplein, 2566 AC

Woon je in de buurt van een van deze Albert Heijn filialen? Kom dan vanaf 9 april een kijkje nemen en probeer het refill-station uit. Goed voor de planeet én je portemonnee! Geen refill-station bij jou in de buurt? Geen zorgen, Marcel’s Green Soap heeft ook wasmiddel refills in het assortiment. Hiermee bespaar je 85% plastic t.o.v. de fles met dezelfde inhoud. Je scoort ze de hele maand april met 20% korting in onze soapshop.

Back to overview

Shop related products