100% Vegan

100% Vegan


Wist jij dat alle producten van Marcel’s Green Soap 100% vegan zijn? Of, misschien een betere vraag, wist jij dat er nog steeds was- en schoonmaakmiddelen zijn die niet vegan zijn? Ja echt, sommige merken maken gebruik van dierlijke ingrediënten zoals rundervet of bijenwas. Ook zijn er merken die hun producten testen op dieren. Marcel gaat voor een schoon huis, schone was én schone huid zónder dierenleed. 

100% VEGAN, 100% RESULTAAT

Marcel vindt het maar vreemd dat er nog steeds zoveel dierlijke ingrediënten worden gebruikt voor was- & schoonmaakmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan rundervet in zeep of slachtafval in wasverzachters: resten van dieren die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie worden wel gebruikt om de kleding schoon te maken die we op ons lijf dragen. En dat terwijl natuurlijke ingrediënten net zo goed schoonmaken. Dat hebben veel ecologische merken inmiddels wel bewezen! Marcel zet ook liever ‘plant-power’ in voor zijn producten. De natuur zit vol krachtige en verzorgende stoffen. Waarom zouden we die niet gebruiken?

WORDT ER NOG STEEDS GETEST OP DIEREN?

Sinds 2013 geldt er in Europa een verbod op het testen van producten voor onze persoonlijke verzorging op proefdieren. Dierproeven zijn niet toegestaan voor het maken van cosmeticaproducten en ook niet voor het testen van de veiligheid. Het verbod geldt niet alleen voor voor het product zelf, maar ook voor de losse ingrediënten én op het testen wereldwijd. Dit lijkt goed nieuws, maar helaas geldt dit verbod nog niet voor schoonmaakproducten. Ratten, muizen, konijnen, hamsters en cavia’s worden nog steeds gebruikt om proeven op te doen. Met braken, rillingen, falen van de organen, verlamming en zelfs de dood tot gevolg. En hebben de dieren de proeven wél overleefd, dan worden ze meestal daarna alsnog gedood. Net zoals bij cosmetica zijn dierproeven helemaal niet nodig voor het ontwikkelen van schoonmaakmiddelen. 

 “De meeste schoonmaakfabrikanten hebben een laboratorium om producten te testen. marcel heeft ook zoiets, namelijk een huis met 3 dochters.” 
  

PRODUCTEN VEILIG TE GEBRUIKEN IN DE BUURT VAN DIEREN

Heb jij huisdieren en wil jij je huis kunnen schoonmaken zonder zorgen? Gebruik dan geen agressieve chemische schoonmaakmiddelen. Resten van het middel die overblijven op bijvoorbeeld de vloer, kunnen blijven plakken aan de pootjes of de vacht van je huisdier. Wanneer ze zich vervolgens wassen kunnen ze schadelijke stoffen binnenkrijgen. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn de ecologische producten van Marcel óók veilig te gebruiken in de buurt van dieren. Zo hoef jij je dus nergens zorgen over te maken tijdens het poetsen!

Back to overview

Shop related products