Wat te doen bij hooikoorts? kies voor een duurzame oplossing!

Wat te doen bij hooikoorts? kies voor een duurzame oplossing!


Het is maart en we voelen allemaal dat de lente eraan komt. Heerlijk! Tenminste… als je geen last hebt van een pollenallergie. Het hooikoortsseizoen is óók begonnen en dat betekent dat de pollen je weer om de oren vliegen. Sterker nog, ze blijven gedurende de dag zelfs aan je kleding, op je huid en in je haar kleven. Hoe je je het beste kunt weren tegen die vervelende pollen? We’ve got your back!

HOOIKOORTS BESTRIJDEN

Heb je last van een pollenallergie, dan is voor jou één van de minder leuke periodes van het jaar aangebroken: de start van het hooikoortsseizoen. Maar geen paniek, gelukkig zijn er een heleboel tips & tricks die jou kunnen helpen om de klachten te verminderen. Want wist je dat er gedurende de dag een heleboel pollen aan je kleding, op je huid en in je haar blijven kleven? Doordat je de pollen bij je draagt, en bijvoorbeeld met je handen in je ogen wrijft, worden hooikoortsklachten erger.

En dat is waar wij om de hoek komen kijken! Om jeukende ogen, niesbuien en traanogen (iets) te voorkomen, kunnen de producten van Marcel’s Green Soap je te hulp schieten. Hieronder lees je wat onze producten tijdens het hooikoortsseizoen voor jou kunnen betekenen:

#1 WAS JE HANDEN REGELMATIG

Ga je naar buiten tijdens het hooikoortsseizoen, dan is de kans groot dat de pollen binnen no-time aan je handen blijven kleven. En heb je geen zonnebril op gedaan (ja, dit is ook meteen een tip), dan word je waarschijnlijk al snel geplaagd door jeukende ogen. Je raadt het al: handen met pollen en jeukende ogen gaan niet zo goed samen. En door in je ogen te wrijven zal je het stuifmeel alleen maar verder verspreiden. Geen pretje! Was daarom je handen extra vaak met handzeep tijdens het hooikoortsseizoen. En we zeggen expres ‘extra vaak’, want over agressieve chemische ingrediënten hoef je je geen zorgen te maken. Marcel’s ecologische handzeep is zacht voor je handen én voor de planeet. Gemaakt van plantaardige ingrediënten, minstens 97% biologisch afbreekbaar, 100% vegan en de flessen zijn gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic. Extra vaak handen wassen is dus geen probleem. Ben je de hele dag op pad en heb je geen water bij de hand om je handen te wassen? Gebruik dan onze 100% biologisch afbreekbare hygiënische hand doekjes. Deze gooi je gewoon in je tas zodat je op elk moment je handen kunt wassen.

#2 NEEM EEN VERFRISSENDE DOUCHE VOOR HET SLAPEN

Wanneer je aan het einde van de dag thuiskomt wil je waarschijnlijk niet weten hoeveel pollen er aan je kleding, huid en haar kleven. Dus hup, snel uit die kleren en onder de douche! Was je lichaam en haar grondig met onze plasticvrije shampoo- & body bars. Deze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, sulfaatvrij, minstens 97% biologisch afbreekbaar, 100% vegan en 100% plasticvrij. Je hoeft je dus niet druk te maken over de impact op het milieu wanneer je je wat vaker moet wassen in het hooikoortsseizoen. We begrijpen dat je het misschien niet helemaal gewend bent om elke dag je haar te wassen, maar wanneer je een pollenallergie hebt kan het heel erg helpen om je haar goed te wassen aan het einde van de dag. Waarom? Omdat je die vervelende pollen liever niet mee naar bed neemt! Wanneer je naar bed gaat zonder te douchen en je met je haar op je kussen ligt, ga je met je neus in de pollen liggen wrijven. Not good! Door je haren te wassen is de blootstelling aan de allergenen een stuk minder. Zo kun jij geheid lekkerder slapen.

#3 WAS JE KLEDING SCHOON

Yep, ook je kleding werkt als een magneet voor pollen. Draag je kleding daarom niet vaker dan één keer tijdens een heftige piek. Was je kleding zo veel mogelijk uit als je buiten bent geweest. Eigenlijk is Marcel niet zo’n fan van heel vaak wassen, maar voor iedereen die last heeft van hooikoorts kan het wel een goede oplossing zijn tijdens een piekmoment in het hooikoortsseizoen. Gelukkig is ons ecologische wasmiddel gemaakt van de beste natuurlijke ingrediënten en minstens 97% biologisch afbreekbaar. Zo wordt niet alleen je kleding schoon, maar de wereld om je heen ook! Oh, en heb je jouw kleding gewassen, hang het wasgoed dan niet buiten. Anders zitten de pollen er zo weer in! Het is ook beter om je wasgoed op een kamer in huis te hangen waar geen ramen openstaan. Probeer de pollen op alle mogelijke manieren te weren voor het beste resultaat.

#4 HOUD JE HUIS SCHOON

Het beste advies dat we je kunnen geven, is om je huis helemaal dicht te houden tijdens het hooikoortsseizoen. Maar wij snappen ook wel dat dit een beetje lastig is en dat je graag de deuren en ramen openzet wanneer de eerste zonnige lentedagen zich aandienen. Probeer daarom je huis vaker dan normaal een flinke poetsbeurt te geven. Stof en sop alles in huis goed af met onze ecologische allesreiniger. Deze is gebaseerd op natuurlijke zeep, zit bomvol natuurlijke ingrediënten en is minstens 97% biologisch afbreekbaar. Zo gaan we samen voor een schoon huis zónder dat we onze planeet om zeep helpen.

GA SAMEN MET ONS DE STRIJD AAN!

Dat waren ze, Marcel’s tips om hooikoortsklachten (iets) te voorkomen dit seizoen. We hopen dat je met het toepassen van deze tips dit jaar een stuk relaxter door het hooikoortsseizoen komt. En onthoud: de producten van Marcel’s Green Soap staan altijd klaar om samen met jou de strijd tegen de pollen aan te gaan. Shop ze online of scoor de producten bij een verkooppunt bij jou in de buurt.

Terug naar het overzicht

Shop gerelateerde producten